Contact|

Pubercongres

5 JUNI 2018 | BUSSUM

F. Groeimindset geeft prachtige kansen voor het puberbrein

Saskia Verhaeren, trainer & advsieur Groeimindset

F. Groeimindset geeft prachtige kansen voor het puberbrein 
Saskia Verhaeren, trainer & advsieur Groeimindset www.groeibrein.nl
De ontwikkelingen uit de hersenwetenschap laten zien dat het brein maakbaar is. In de pubertijd is het brein enorm in beweging. Een periode waarin pubers, naast uitingen van impulsief gedrag, ook nieuwe vaardigheden eigen maken. Het puberbrein biedt kansen tot groei!
Als het gaat om groeimogelijkheden van intelligentie en persoonlijke ontwikkeling blijken de overtuigingen hierover te verschillen. Deze mindsets hebben een enorme invloed op leren en ontwikkelen, het bepaalt in belangrijke mate: Wat je wilt leren, of je open staat voor ontwikkeling, persoonlijke groei en of je alles uit je potentieel haalt. 
Carol S. Dweck, hoogleraar psychologie, onderscheidt twee soorten mindsets. Tijdens deze breinvriendelijke lezing maak je kennis met deze mindsets en de invloed ervan. Dit doen we aan de hand van 5 onderdelen die helpen bij het opbloeien en consolideren van een groeimindset. - Bewust: Een groeimindset begint met bewustwording en zorgt voor zelfreflectie. Breinbasics: Basiskennis over het brein is hierbij onmisbaar - Bouwen: Hoe bouw je aan een groeimindset? – Binding: Waarom we elkaar nodig hebben. – Body: De kracht van een fris brein. 
Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en een aantal tools die je direct kunt toepassen.